kamagra sverige

PSL-bedömningsrapport för aluminiumsalt

ARCHIVED PSL Assessment Report for Aluminium Salts Innehållsförteckning2.3 Exponering Karaktärisering2.3.1 Miljöt öde I nedanstående avsnitt sammanfattas informationen om aluminiums distribution och öde och de tre aluminiumsalterna, aluminiumklorid, kamagra gel aluminiumnitrat och aluminiumsulfat i miljön. En mer detaljerad diskussion om miljö ödet finns i Blanger et al. (1999), Germain et al (2000) och Roy (1999a).

2.3.1.1 AirIn luft, hydratiserad aluminiumklorid reagerar med fukt för att producera saltsyra och aluminiumoxid (Vasiloff 1991). Aluminiumnitrat och aluminiumsulfat kommer sannolikt att reagera på samma sätt, vilket bildar salpetersyra respektive svavelsyror. kamagra sverige Eftersom de tre aluminiumsalterna som är föremål för denna bedömning vanligtvis inte utsöndras till luft, förväntas den mängd aluminium som är närvarande i luft på grund av dessa salter vara försumbar jämfört med mängder som kommer från den naturliga erosionen av mark (miljö Kanada och hälsa Kanada 2000).

2.3.1.2 VattenNaturala källor till utsläpp av aluminium till vattenlevande system innefattar förväxling av stenar, islagringar och jordar och deras derivatmineraler och atmosfärisk avsättning av dammpartiklar. De mest uppenbara ökningarna av aluminium s har konsekvent associerats med miljöförsurning (Driscoll and Schecher 1988, Nelson and Campbell 1991). Av denna anledning har nyligen observerade förändringar i det globala klimatet och förändringar i syrligheten hos atmosfäriska och oceaniska system, vilka båda åtminstone delvis resulterar i mänskliga aktiviteter,kamagra online  ha potential att påverka aluminiums närvaro och rörlighet i miljön (Pidwirny och Gow 2002 Crane et al., 2005). Relationen är emellertid komplicerad och mer forskning behövs för att framkalla naturen av potentiella effekter och deras konsekvenser för biota. Crane et al. (2005) postulerade att alltmer vädermönster som uppstår till följd av globala klimatförändringar, såsom ökad förekomst av långvarigt stort nederbörd på vissa områden, kan intensifiera fysiska och kemiska väderprocesser. När det kombineras med effekterna av försurning av vatten kan detta leda till betydande förändringar i spridningen och rörligheten hos aluminium och andra metaller.

Jordmineraler som gibbsite (Al (OH) 3) och jurbanite (AlSO4 (OH) 5H20) anses vara de primära källorna för frisättning av aluminium till den vattenhaltiga miljön, speciellt i dåligt buffrade vattendomen (Driscoll and Schecher 1990; Campbell et al. 1992 Kram et al., 1995). kamagraonlinesverige I mer buffrade vattendomen är en fastfasig humic sorbent i mark involverad i frisättningen av aluminium (Cronan et al 1986, Bertsch 1990; Cronan och Schofield 1990; Cronan etal. 1990; Seip et al. 1990; Taugbol and Seip 1994; Lee et al. 1995; Rustad och Cronan 1995).

De tre aluminiumsalterna klorid, nitrat och sulfat är mycket lösliga och kommer att bilda olika upplösta ämnen vid kontakt med vatten. Aluminiums öde och beteende i vattenmiljön är mycket komplexa. Aluminiumspecifiering, som avser partitionering av aluminium bland olika fysikaliska och kemiska former och aluminiumlöslighet påverkas av en mängd olika miljöparametrar, inklusive pH, http://www.kamagraonlinesverige.se lösningstemperatur, upplöst organisk kol (DOC) och närvaron och s talrika ligander. Metaller i lösning kan vara närvarande som upplösta komplex, som ’fria’ eller aquojoner, i samverkan med partiklar, som kolloider eller som fastämnen under utfällningsprocessen. 1995; Schemel et al. 2000) samt ackumulering av metaller i sediment (Church et al. 1997) och biofilm (Besser et al. 2001) och överföringen till biota. Farag et al. (2007) föreslog att kolloider och biofilm kan spela viktiga roller i metallerna till matkedjan. Aluminiumets reaktivitet, såväl som geokemiskt beteende, biotillgänglighet och toxicitet, är beroende av dess speciering (Neville et al., 1988, Gagnon och Turcotte 2007).

Det finns två generella typer av ligander som kan bilda starka komplex med aluminium i lösning. Oorganiska ligander innefattar anjoner såsom sulfat (SO42), fluorid (F), fosfat (PO43), bikarbonat (HCO3) och hydroxid (OH), bland annat. Organiska ligander innefattar oxala, humana och fulvinsyror (Driscoll et al., 1980; Sparling och Lowe 1996). Relativ s av de oorganiska och organiska liganderna bestämmer vanligen proportionerna och typen av komplex som bildas i lösning.

Interaktioner med pH (Campbell och Stokes 1985; Hutchinson och Sprague 1987; Schindler 1988; Driscoll och Postek 1996) och DOC (Hutchinson och Sprague 1987; Kullberg et al., 1993) har primär betydelse för aluminiumets öde och beteende. DOC kommer att komplexa med aluminium i vatten, bilda aluminiumorganiska komplex och reducera s av monomera former av aluminium (Farag et al., 1993, Parent et al., 1996). Vid ett pH av 4,5 kan en av 1 mg DOC / L komplexa approximativt 0,025 mg Al / L, varvid denna komplexbildande kapacitet ökar när pH ökar (Neville et al., 1988). Fraktioner av upplöst organiskt aluminium beräknades för olika floder i Kanada med användning av modellerna MINEQL + (Schecher och McAvoy 1994) och WHAM (Tipping 1994); Resultaten föreslog att vikten av komplexbildning med upplöst organiskt material (DOM) minskade över pH-intervallet 7,0 till 8,5, troligen på grund av reducerade s av Al3 + och AlOH2 + -arten som kan associera med DOM (Fortin och Campbell 1999).

Aluminium är en starkt hydrolyserad metall och är relativt olöslig i det neutrala pH-området (6,0 8,0) (Figur 2.1). I närvaro av komplexbildande ligander och under sura (pH 8) betingelser förbättras aluminiumlösligheten. Vid låga pH-värden är löst aluminium närvarande huvudsakligen i aquoformen (Al3 +). Aluminiumlöslighet är åtminstone nära pH 6,5 vid 20 ° C och ökar sedan när anjonen Al (OH) 4 börjar bilda vid högre pH (Driscoll och Schecher 1990; Witters et al., 1996). Således vid 20 C och pH 3+ och Al (OH) 2+. I pH-intervallet 5,7 till 6,7 dominerar aluminiumhydroxidart, inklusive Al (OH) 2+ och Al (OH) 2+ och därefter Al (OH) 3. Typiskt, vid ett pH av ca 6,5, dominerar Al (OH) 3 över alla andra arter. I detta område är aluminiumlösligheten låg, och tillgången till vattenlevande biota bör också vara låg. Vid pH> 6,7 blir Al (OH) 4 den dominerande arten. Aluminiumhydroxidkomplex överväger över aluminiumfluoridkomplex under alkaliska förhållanden. Aluminiumspecifikationen bestämd för vissa floder i Kanada visade emellertid att endast en flod, med pH mindre än 7, hade en signifikant (> 1%) aluminiumfluoridkomplex (Fortin och Campbell 1999). Det är viktigt att notera att de olika aluminiumarterna som beskrivs ovan alltid är närvarande samtidigt vid något pH-värde. PH-påverkan i akvatiska system är huvudsakligen att ändra andelen av alla arter som pH förändras (2008 e-post från canadiska avloppsvattenförening till J. Pasternak, Environment Canada, oreferenserad).

Kamagra Gel
Kamagra Gel

Mononukleära aluminiumhydrolytiska produkter kombineras för att bilda polynukleära arter i lösning (Bertsch och Parker 1996). Aluminium börjar polymerisera när pH-värdet av en sur lösning ökar till över 4,5:

2Al (OH) (H2O) 52 + Al2 (OH) 2 (H2O) 8 4+ + 2H2O

Polymerisering fortskrider gradvis till större strukturer, vilket leder till bildandet av Al13-polykationen (Parker och Bertsch 1992a, 1992b). I naturen kan förhållanden som gynnar bildningen av polynukleära former av aluminium inträffa under kalkningen av sura aluminiumrika vattenhaltiga ämnen (Weatherley et al., 1991; Lacroix 1992; Rosseland et al. 1992) och möjligen under tillsats av alun till omkretsvatten ( Neville et al., 1988; LaZerte et al., 1997).

Figur 2.1: Löslighet hos aluminiumarter (och Alt) i förhållande till pH i ett system i jämvikt med mikrokristallin gibbsite

(0,001 mM = 0,027 mg / 1; Driscoll och Schecher 1990)

Klicka på bilden för att förstora.

Temperatur har visat sig påverka lösligheten, hydrolysen och molekylviktsfördelningen av vattenhaltiga aluminiumarter såväl som lösningenes pH. Lydersen et al. (1990b) rapporterade en högre grad av aluminiumhydrolys och högre polymerisation till högmolekylära arter i oorganiska aluminiumlösningar lagrade i en månad vid 25 ° C jämfört med de som lagrades under en ekvivalent period vid 2 ° C. https://en.wikipedia.org/wiki/Sildenafil Forskarna hypoteser att mer avancerad polymerisering uppenbar vid högre temperatur resulterade i mer deprotonations- och kondensationsreaktioner, vilket möjligen berodde på det observerade lägre pH-värdet i 25C testlösningarna (område 4,83 till 5,07 mot 5,64 till 5,78 i lösningarna vid 2C). Löslighet och sedimentering var signifikant högre vid 25 ° C, med upplösning kontrollerad av mikrokristallin gibbsite. Medan stora mängder aluminiumhaltiga högmolekylära molekyler var närvarande i lösningen vid 2C observerades liten sedimentering. Upplösning vid den lägre temperaturen framträdde kontrollerad av en amorf Al (OH) 3 (s) med mycket högre löslighet och därför förblev en hög andel av den oorganiska aluminiumhalten med hög molekylvikt som kolloider i lösningen. Effekterna av låg temperatur på aluminiumsulfats koaguleringseffektivitet har studerats i förhållande till vattenbehandlingsprocesser (Braul et al. 2001; Wobma et al., 2001; Kundert et al., 2004). Resultaten ger ytterligare bevis på att temperaturberoende fluktuationer i den övervägande aluminiumsart som finns i ett vatten system kan förekomma i regioner i Kanada som upplever markerade säsongsvariationer i temperaturen.

När det släpps ut i vatten, till exempel inom ett dricksvattenbehandlingsanläggning (DWTP), hydrolyserar det mesta av aluminiumet som är associerat med aluminiumsalterna som bildas i denna rapport att bilda aluminiumhydroxider (Hossain and Bache 1991). Reaktioner mellan aluminiumsalter, vatten och tillhörande ’föroreningar’ resulterar i bildandet av en flock som skiljer sig från vattenfasen för att bilda alunslam. En liten del av aluminiumet kan stanna i vattnet i antingen kolloidal eller upplöst form. Barnes (1985) beskriver de olika reaktioner som är involverade i bildningen av aluminiumhydroxid i vattenhaltig lösning; den totala reaktionen kan representeras av följande ekvation:

Al2 (SO4) 3 + 6H202A1 (OH) 30 + 3H2S04

Den aluminiumhydroxid som finns i slam förväntas förbli huvudsakligen fast efter frisättning i ytvatten. Ramamoorthy (1988) visade att mindre än 0,2% av aluminiumhydroxiden närvarande i slam släpptes i supernatantvatten vid ett pH av 6 och mindre än 0,0013% frisattes vid pH 7,65. I båda fallen var aluminiumhydroxid närvarande huvudsakligen i partikelform. Vid dessa pH-värden är aluminiumlösligheten låg och kinetiken gynnar bildningen av fast aluminiumhydroxid.

När det används för att behandla avloppsvatten, kommer alun också att reagera med fosfat, vilket visas i följande reaktion (Romano 1971; Barnes 1985):

Al2 (SO4) 3 + 2PO43 AlPO4 (s) + 3SO42

Denna process har använts i många år för att behandla fosfor i avloppsvatten samt att minska fosforhalten i avrinning från mark som befruktats med fjäderfäskräde och återställa fosforberikade eutrofiska sjöar (Lewandowski et al., 2003).

Kopcek et al. (2001) undersökte den eventuella rollen som aluminium för att påverka naturens cykling av fosfor, vilket ofta är ett begränsande näringsämne i vattenlevande system. Forskarna förutspådde att aluminium från närliggande lägre pH-jordar kan komma in i omkretsliga vattenkroppar under episodiska försurningshändelser, såsom vårsmältning, vilket leder till bildandet av kolloidala aluminiumoxihydroxidflockar som starkt adsorberar ortofosfat i vattenkolonnen. Den fosfatbundna partikelformiga aluminiumen sätter sig på sjön botten, avlägsnar biotillgängligheten av denna fosfor till organismer i vattenkolonnen. Det ökande sedimentet av aluminiumfosforfloc stör störningen av fosfor i redoxen i sjön, vilket indikerar att medan aluminium inte går direkt in i biotiska cykler, kan den påverka de biogeokemiska cyklerna hos substanser som är integrerade i levande system. Baserat på aluminiumets löslighetsegenskaper (se figur 2.1) kan denna process också inträffa när sura vatten, som i allmänhet innehåller mest aluminium (Gensemer och Playle 1999), kommer in i nedströms vatten med högre pH. Upplöst organiskt kol (DOC) har visat sig tillhandahålla ett viktigt svagt syra / basbuffertsystem som hjälper till vid reglering av pH i utspädd surt vatten och avlägsnande av DOC genom adsorption till aluminium kan negativt påverka pH-förhållanden i en vattenkropp (Johannessen 1980 ; http://www.kamagraonlinesverige.se Driscoll och Bisogni 1984). Likaså kan koagulering och avlägsnande av DOC och andra ljusdämpande material förändra mönster av vattenkolonnvärme, vilket resulterar i minskad termisk stabilitet i en vattenkropp (Almer et al., 1974, Malley et al., 1982). Förändringar i uppvärmningsmönstret och värmestratulationen av en sjö kan drabba ekosystemen djupt genom att den vertikala transporten av lösta ämnen och begränsningen av kallvattenfiske (Driscoll and Schecher 1990) ändras.

Aluminium är mycket reaktivt i havsvatten och kommer snabbt att skavas av partikelformigt material när det släpps ut i detta medium (Nozaki 1997). Den genomsnittliga oceaniska uppehållstiden för aluminium beräknas vara kort jämfört med några andra element, inom intervallet 100 till 200 år, med vertikal fördelning dikterad av markbundna och atmosfäriska ingångar vid ytan, intensiv partikelavskiljning i hela vattpelaren och några regenerering i bottenvatten (Orians och Bruland 1985). Den högre jonstyrkan och relativa storleken av individuella jon s i saltvattnet jämfört med sötvatten leder till skillnader i koagulationsreaktioner med aluminiumsalter. kamagraonlinesverige Duan et al. (2002) identifierade tydligt olika egenskaper mellan de två vattentyperna med avseende på kolloid destabilisering, koagulationsmekanismer och kolloidal avlägsnande. Dessa skillnader kan bli viktiga när vattenbehandlingsprocesser innefattar utsläpp av avloppsvatten elle r rensningsmaterial i marina eller bräckliga vatten.

2.3.1.3 SedimentSediment, där metaller generellt anses vara mindre biologiskt tillgängliga, är emellertid ett viktigt medium för aluminium (Stumm och Morgan 1981; Campbell et al. 1988; Tessier and Campbell 1990). Aluminium förekommer naturligt i aluminosilikater, huvudsakligen som silt och lerpartiklar, kamagra online och kan vara bunden till organiska ämnen (fulviska och humana syror) i sediment (Stumm och Morgan 1981). Vid pH> 5.0 kan upplöst organiskt material (DOM) samfällas med aluminium och därigenom kontrollera dess s i sjöar med förhöjda s av DOM (Urban et al. 1990). DOM spelar en liknande roll i torvmarker (Bendell Young and Pick 1995). Vid pH

Experimentell försurning av sjöar och limnokorraler har visat att vattenhaltigt aluminium s snabbt ökar som svar på försurning (Schindler et al., 1980; Santschi etal. 1986; Brezonick et al., 1990). Massbalansstudier har visat att retention av aluminium med sediment minskar när pH minskar (Dillon et al. 1988; Nilsson 1988). kamagra sverige Under sådana förhållanden kan sediment i surgjorda vattendena tillhandahålla en källa av aluminium till vattenspelaren (Nriagu och Wong 1986). Baserat på beräkning av flöden i sura sjöar, Wong et al. (1989) föreslog att sediment är en källa till aluminium till den överliggande vattenkolonnen.

Utsläpp av aluminiumhydroxidslam från dricksvattenbehandlingsanläggningar (DWTP) direkt till ytvatten är den primära vägen genom vilken aluminium från aluminiumsalter kommer in i sediment. Om vattenhastigheten är låg vid urladdningsstället kommer mycket av det släpp som släpps ut att sätta sig på ytan av det lokala sedimentet. Eftersom de vatten som mottar sådana utsläpp i Kanada typiskt är omkretsliga, kamagra gel kommer lösligheten av aluminium i slammet i allmänhet att vara minimal (Environment Canada och Health Canada 2000).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *